Workshop Beelddichten - Veldtocht -

May 30, 2017

Van 15 tot en met 18 mei was het dan zo ver. De Veldtocht week. In de Veldtocht maken kinderen vooral kennis met kunst en cultuur uit hun directe omgeving. Ik had de eer om groep 7 en 8 van alle basisscholen in Goor de workshop 'beelddichten' te geven. 

Eerst vertelde ik wat over poëzie en ik liet vooral de kinderen zelf nadenken wat poëzie voor hen betekent. Daarna gingen we aan de slag: de kinderen leerden associeren. Waar denk je aan als ik zeg 'Anders' of het woord 'Vluchten'? Het was heel leuk om te zien hoe ieder kind een andere associatie had met hetzelfde woord. De creativiteit begint dan te borrelen. Daarna kozen ze 1 woord uit hun associatie-rijtje, met dit woord gingen de kinderen een heus 'Elfje'  maken. Een elfje is een dichtvorm, dit gedicht heeft, zoals het woord al zegt, elf woorden. 

Bij het zelf gemaakte gedichtje mochten de kinderen op pas met de tablet; een beeld maken bij het gedicht. Hierbij dachten de kinderen na over wat voor beeld er bij het gedicht past. Is het een gevoel wat je vast gaat leggen, of juist iets heel tastbaars? En hoe ga je dat dan vast leggen? Gebruik je veel of juist weinig licht? Moet de foto scherp of onscherp zijn? Wil je een onderwerp naar voren laten komen. 

Na het maken van de foto gingen de kinderen aan de slag met een bewerkingsprogramma. Maak ik de foto nog wat lichter, of juist wat donkerder? En natuurlijk bewerken we het gemaakte 'Elfje' in de foto. 

Wat een mooie kleine kunstwerkjes zijn hier uit gekomen. Super trots op het resultaat van alle kinderen, jullie hebben allemaal stuk voor stuk hele mooie dingen gemaakt! Hier onder een beeldimpressie van wat enkele kunstwerkjes. En, dit is nog niet eens de helft van alle pareltjes!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Twitter - Black Circle