Waarom ik er voor gekozen heb om vanaf NU fulltime ZZP'er te zijn

September 7, 2017

Vol enthousiasme begon ik aan mijn baan als horecamedewerker. Ik had plezier in mijn werk. Maar als het puntje bij het paaltje kwam, kwam mijn creatieve geest naar boven drijven, en wilde ik meer. Naast mijn baan bleef ik fotograferen. Ik bedacht concepten, werkte ideeën uit. Maar het kwam niet echt ver, het bleef knagen.
 

 

De mensen in mijn omgeving zeiden: "Daar moet je iets mee doen! Je hebt talent!"

De mensen in mijn omgeving zeiden: "Daar moet je iets mee doen! Je hebt talent!" En waar precies had ik dan talent voor? Vroeg ik mezelf af. Vond ik fotografie ontzettend leuk? Ja, meer dan! Maar hoe kon ik nou van mijn creativiteit mijn rekeningen betalen? En waar moet ik überhaupt beginnen?

 

Ondertussen begonnen alle bijbaantjes me te vervelen. Nee, dat zeg ik niet goed: ik wilde meer, ik wilde zelf! Omdat ik het idee had dat meerdere mensen deze struggle met mij deelden, ging ik erover lezen, luisterde ik podcasts van inspirerende ondernemers en leerde ik ook te luisteren naar mijn 'onderbuikgevoel'. Waar word ik het aller gelukkigste van? Van mooie dingen maken, concepten bedenken, beelden en fotograferen.

 

Ik ging op onderzoek uit, schreef mezelf in bij de KvK, bedacht 'goals', ontwikkelde mijzelf verder in mijn vakgebied, maar ook op persoonlijk vlak, maakte een site en schreef een vijfjarenplan. Waar wil ik staan over vijf jaar, en hoe ziet mijn leven eruit over vijf jaar? Ik moest blijkbaar ontdekken dat ik het allemaal zelf in de hand had, en kon werken. Wat een bevrijding!

 

Nu ik de keuze heb gemaakt om fulltime aan de slag te gaan als freelance fotografe, beginnen de opdrachten binnen te stromen. Ik heb geluisterd naar mijn intuïtie, en dat loont! Het is en blijft hard werken, maar het voelt helemaal niet als 'werken'. Cliché, maar waar. Als mensen mij vragen wat ik doe voor de kost, zeg ik: "Ik ben fotograaf!" En waar ik over vijf jaar sta? You'll see and I will know! ;-)


 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Twitter - Black Circle