Waarom ik dichtbij mezelf blijf als fotografe

October 17, 2017

Ik ben een groot voorstander van jezelf zijn. Wanneer je niet jezelf bent of dingen doet die niet bij jou passen, zul je merken of voelen dat je op den duur niet blij wordt van je leven. Dit resulteert bij mij meestal in knagende vraagstukken 's nachts en onzekerheid op momenten wanneer je het absoluut niet kunt gebruiken. Wanneer je echt luistert naar je gevoel, en dat laat terugkomen in alle facetten van je leven, dan ervaar je hoe het is om gelukkig te worden van wie je bent en wat je doet.
 

Dit is natuurlijk niet alleen op persoonlijk vlak, maar juist ook op zakelijk gebied. Ook ik heb soms de neiging om naar andere collega fotografen te kijken. 'Waar staan zij, en hoe zijn ze daar gekomen? Wat maken zij en wat doen ze?' Ervaring heeft mij geleerd dat ik hier niet gelukkig en blij van word. Sterker nog: ik denk dat je er in kunt verdwalen en het je eigen visie kan belemmeren. Daarom vind ik het ontzettend belangrijk om altijd vooruit te kijken en niet opzij.
 

 


 

Wanneer je je laat beïnvloeden door andere ondernemers, ben je niet meer uniek. Zij doen het kunstje op hun manier. Ik probeer te staan voor wie ik ben, ik beheer mijn social accounts onder persoonlijke titel. Dus ja, af en toe zie je mijn huiskat Bennie voorbij komen en maak ik grapjes die niet grappig zijn. Laatst zei iemand tegen mij: 'Het is 16:00 uur, je zit nog in je pyjama!' Ik voelde me een beetje betrapt. Daarna besefte ik me dat het is wie ik ben. Ik zit graag in mijn pyjama met een knot op mijn kop te werken als ik deadlines heb. Dat ben ik, en dat is helemaal oké.

Probeer te ondervinden waar jij blij van wordt, en voer dat door in alles wat je bent, wat je uitstraalt naar buiten. Doe dat goed, en doe het op jouw eigen manier. Het enige wat voor jou telt is hoe jouw leven eruit ziet. Voel je je niet comfortabel bij een opdracht en past het niet bij jou? Zeg dan een keer nee, want ook dat mag.

Barbara Trienen

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Twitter - Black Circle