Waarom het goed is om af en toe achterom te kijken

October 28, 2018

Aanstaande donderdag is het 1 november. Ik kwam een tijdje geleden een foto in mijn filmrol tegen van november vorig jaar. Er is in de tussentijd zo veel veranderd en gebeurd.

 

Toen ik de knoop doorhakte om fulltime te gaan ondernemen, had ik nooit durven dromen dat ik nu sta waar ik sta. Dat klinkt behoorlijk zweverig en misschien wel cliché, maar niets is minder waar. Ik had mezelf echt van alles in mijn hoofd gehaald en ik ben alle doemscenario's langsgegaan, maar gelukkig zijn die niet uitgekomen.
 

Ik maakte hele bewuste keuzes; bijvoorbeeld om me alleen nog maar te richten op business to business, waarbij ik ondernemers help met hun visuele vraagstukken. Ondernemen vanuit vrijheid, impact maken met mijn dienst en het vak en daar dan mijn geld mee verdienen. Dat wilde ik! Ik leerde mezelf kennen op meerdere gebieden en ik was (ik ben) veel bezig met zelfontwikkeling. Dat is één van de dingen die me dit jaar zoveel verder heeft gebracht. Ik ben ervan overtuigd dat alle mensen die ik afgelopen jaar heb mogen ontmoeten, een schakel zijn naar de toekomst om mooie dingen te mogen maken.
 

Een goede vriendin wees me op het feit dat ik haar een paar maanden geleden - ergens begin januari - nog op belde over mijn twijfels of ik nou wel of niet een kantoor en studio moest gaan huren, want had ik die 'luxe' wel nodig? En nu kan ik me niet inbeelden wat ik zonder die ruimte en vrijheid zou moeten... Zo veel verandert er dus in een hele korte tijd. Bizar vind ik dat. En heel goed om af en toe eens bij stil te staan.
 

En ik kan met recht zeggen: wat een feestje is deze baan! "Hoe heb je dit gedaan?" is een vraag die me regelmatig wordt gesteld. Nou, dat is natuurlijk een heel verhaal en dat gaat echt absoluut niet altijd maar van een leien dakje, maar de key was toch echt; blijf vooral jezelf en blijf leren. En wat ik dit jaar november ga doen? Ik hoop een (klein) feestje te vieren en ik mag de hele dag fotograferen bij allemaal hele toffe ondernemingen en bedrijven!

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Twitter - Black Circle